iEarth GeoLearning forum 2021

iEarth GeoLearning forum 2021

iEarth GeoLearning forum 2021

iEarth GeoLearning forum 2021

iEarth GeoLearning forum 2021

iEarth GeoLearning forum 2021

iEarth GeoLearning forum 2021

News
Apr 11, 2023
Av:

Etter en rekke Zoom- og Teamsmøter var det stor begeistring rundt årets GeoLearning Forum. Selv om digitale verktøy har mange positive sider, kan de aldri erstatte håndhilsning, deling av måltider, og alle de ikke-verbale signalene vi mennesker bruker når vi samhandler og møtes.

Valg av lokale for årets Forum falt på Leangkollen Hotell rett utenfor Oslo. På den solfylte morgenen den 21. oktober begynte de 113 deltakerne å ankomme hotellet. Ikke bare var det rekordmange registrerte deltakere (!), men det oppsto også midlertidig panikk rundt organisering og tildeling av rom til alle sammen. Heldigvis fikk Thea, Kristian og fire av våre iEarth-studenter, med erfaring som konferansehjelpere, alle på plass til slutt.

Bildet kan inneholde: smil, jeans, bord, datamaskin, tre.
Registrering. Foto: Kristian B Bakken, UiO

Første hovedtaler var Ilan Villanger, som satte tonen for resten av konferansen. Han snakket om MSHTL (for de som ikke fikk det med seg: Met, Seen, Heard, Respected og Liked/Loved). Det finnes ikke en mer effektiv kommunikasjonsstrategi enn å lytte til og behandle samtalepartneren din med respekt. Vi brukte resten av dagen på gruppearbeid, lyttet til og diskuterte ideer og forslag med studenter og ansatte om hvordan vi kan forbedre undervisning og læring.

Bildet kan inneholde: bord, belysning, interiørdesign, skrivebord, projeksjonsskjerm.
IlanVillanger snakker om Met, Seen, Heard, Respected og Liked/Loved. Foto: KristianB. Bakken, UiO

Senere den kvelden fortsatte samtalene over et treretters måltid, med en applaudert takk-for-maten-tale av Bernd Etzelmüller. For mange tok ikke kvelden slutt før bartenderen ga opp og dro hjem.

Tone Gregers åpnet Dag 2. Hun delte sine egne personlige erfaringer som universitetslærer. Fra alle som hadde undervist var det gjenkjennende nikk. For de som bare hadde opplevd undervisning som studenter, var det ny forståelse av undervisere som faktiske personer. Mange diskusjoner i kaffepausen handlet om de personlige og følelsesmessige erfaringene med undervisning, som er et sjeldent samtaleemne mellom undervisere og studenter. Med dette i tankene fortsatte vi workshopene frem til avslutningen av konferansen, og alle ble takket til stor applaus.

Tone Gregers. Foto: Kristian B Bakken, UiO

Når vi ser tilbake på arrangementet, var GeoLearning Forum 2021 enestående. Ikke bare i Antoni Samaranch’s forstand (som utropte alle olympiske leker som de beste så langt), men fordi studenter og ansatte for første gang deltok som partnere og likestilte. Studentene var involvert i planleggingen og gjennomføringen av konferansen, de holdt presentasjoner og ledet workshops, deltok på alle workshops og utgjorde nesten halvparten av alle deltakerne. Dette var virkelig en forandring! Diskusjoner om undervisning og læring, med både studenter og ansatte, skiller seg fra de der kun den ene gruppen er representert, og det å få inn flere perspektiver åpner for nye erkjennelser og oppdagelser. Erfaringene fra GeoLearning Forum 2021 styrker overbevisningen om at studenter og ansatte som jobber sammen representerer veien videre til bedre undervisning og læring!

Bildet kan inneholde: bukse, verden, samfunnet, tilpasning, teknologi.
Mattias, Kjersti og Torgny. Foto: Kristian B Bakken, UiO

Takk til alle som deltok og velkommen tilbake neste år! (Psst – og ta med en venn =)

/Mattias Lundmark og Jostein Bakke

Se flere bilder fra konferansen under.

Bildet kan inneholde: gardin, t skjorte, bagasje og vesker, jakke, engineering.
Kitchen oceanography eksperimenter. Foto: Kristian B Bakken, UiO

Bildet kan inneholde: yttertøy, bord, menneskelig, stol, gul.
Studenter i diskusjon. Foto: Kristian B Bakken, UiO
Bilde som viser mange studenter i gruppe
Nesten halvparten av alle deltakerne var studenter! Foto: Kristian B Bakken, UiO

iEarth GeoLearning forum 2021iEarth GeoLearning forum 2021

Vi forsøkte å få med alle deltakerne på et bilde!

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Fortsett lesingen

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.