Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Events
Apr 5, 2024
Av:
Elena Victoria Brattebø, Siri Tungland, Ada Augusta Mascolo, og Thomas H. Thuesen

Onsdag 20. mars ble årets geovitenskapelige karrieredag holdt på instituttet. Karrieredagen ble arrangert av iEarth studentene i Bergen.

Dagen begynte kl 10 på Integrerbar der arrangementskomiteen representert av Elena Victoria Brattebø og Siri Tungland ønsket alle velkommen. Videre ble det holdt presentasjoner av fem bedrifter hvor Sammen Karriere med Guri Velure Sandsdalen var først ute med et foredrag om LinkedIn og nettverksbygging.

Hvordan sammensveise interesser, egenskaper, erfaringer og utdannelse på LinkedIn? Hva er arbeidsgiver etter? Hvem bør du "connecte" med?

Neste presentasjon var fra Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) som ble startet for å styrke fagmiljøene som jobber med teknologi for bergarbeid. Her tok Marit L. Hansen og Henrik Aas oss gjennom hvordan NFF fungerer og hvordan studenter og unge kan involvere seg i NFF. NFF Yngres nettverk er en arena for studenter og unge mennesker som jobber i anleggsbransjen som gir gode muligheter for nettverksbygging.

Marit forteller om NFFs motto, visjon og verdier. Motto: Utfordringer i dagen - løsninger i grunnen. Foto: Thomas H. Thuesen

Etter en kort pause presenterte Sweco med Stefanie Steinemann, Dina Elisabeth M. Hauge og Lea Toska Oppedal. Sweco er Europas største arkitekt- og ingeniørselskap med rådgivertjenester som strekker seg fra store vann- og energiprosjekter, til effektive og miljøvennlige transportløsninger, til utvikling av byer og grønne områder. Vi fikk et innblikk i hverdagen til miljøgeolog Lea og ingeniørgeolog Dina og hvilke prosjekter de har jobbet med i det siste. Lea og Dina er tidligere studenter ved GEO og det var veldig kjekt å hilse på dem igjen.

Dina E. M. Hauge forteller om tunnelbygging og prosjekter hun har vært med på i forbindelsen med utbyggingen av bybanen i Bergen.

Videre presenterte Vår Energi med Helen Øvretvedt Wergeland og tidligere GEO student Camilla Wikum. Vår Energi er et ledende uavhengig olje og gass selskap på den norske sokkelen. Helen gav oss en innføring av hvem Vår Energi er og deres ambisjon om å bli den tryggeste operatøren på norsk sokkel (NCS). Etterpå fortalte Camilla oss om hennes bakgrunn, hva hun gjør i Vår Energi og hvordan det var å begynne i selskapet.

Camilla Wikum (venstre) og Helen Øvretvedt Wergeland (høyre) forteller om Vår Energi.

Siste presentasjon for dagen var fra PGS som er et internasjonalt geofysikk selskap som samler inn offshore undergrunnsdata, og bruker omfattende skydatanehandling til å avbilde jorden. De to tidligere studentene ved Institutt for Geovitenskap, fortalte om sin vei til å starte som geofysikere i PGS, og presenterte hvordan "Towed Streamer Seismic" med enorme kabler på 10-16 kilometer blir brukt til å samle inn undergrunnsdata fra enorme surveys. PGS har flere kunder innenfor energibransjen og har i det siste levert høyoppløselig (~10 cm vertikal oppløsning) for vindpark utbygging.

Tidligere nasjonale student leder i iEarth Serianna Jeanette Kvarøy (nå PGS) og tidligere geofysikk student Elise Stordahl presenterer PGS.

Klokken 12 var det klart for lunsj med pizza hvor over 100 studenter og bedriftsrepresentanter var til stede.

Siri Tungland (iEarth leder Bergen) introduserer "Activity Bingo" for dagen sammen med Elena Victoria Brattebø (iEarth nasjonal studentleder)

Etter lunsj var det klart for stands i tredje etasje på Realfagsbygget. Her stilte totalt 11 bedrifter opp som ønsker å rekruttere geovitere. De på stand var Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Sweco, Vår Energi, PGS, Three60 Energy, Baker Hughes, Deep Ocean, Norce, DOF Subsea, Sval Energi og B&G Tunnel.

Det var stort engasjement fra studentene og mange gode samtaler tok sted. Flere av standsene hadde quiz, gjette-leker, merch og andre ideer som skapte engasjement hos de som kom og pratet. iEarth studentene hadde også arrangert en konkurranse hvor studentene kunne stemme over "Beste stand" og det var Baker Hughes som stakk av med seieren denne gang!

Baker Hughes vant "Beste stand" på Geovitenskapelig karrieredag 20. mars 2024.

I tillegg var det arrangert en "Activity Bingo" inspirert av publikasjonen fra Mirjam Glessmer og Kjersti B. Daae, hvor deltagerne på karrieredagen ble utfordret til å gjøre ferdig alle aktivitetene. Her kunne også de deltagende bedriftene bidra inn med aktiviteter de hadde med på stand. Krysset en av 3 rader, var en med i trekningen av 2x gavekort på 100 kr på Real Café på Realfagsbygget og 2x billetter til middagen på kvelden.

Vinnerene var som følger:

Middag: Lenya Kamal Karim og Magnus Nes Pytterud

Gavekort på Real Cafe: Marie Farbrot og Marion Fløysand

Dagen ble avsluttet på JADA Roofgarden med totalt 75 deltakere som inkluderte studenter og bedriftsrepresentanter. Her ble det servert tapas og de gode samtalene fra tidligere på dagen ble videreført. Alt i alt var det en vellykket dag hvor studentene på Institutt for Geovitenskap ble knyttet sammen med arbeidslivet.

Vi i iEarth studentorganisasjonen i Bergen ønsker å takke alle bedrifter som tok seg tid til å stille på dette arrangementet, samt alle studenter som møtte opp og gjorde dagen til en suksess!

Program for dagen.

Videre komme en bildeserie fra de ulike standsene.

Sweco

Deep Ocean

NFF

SvalEnergi

Three60 Energy

Sval Energi
Geovitenskapelig karrieredag 2024 UiBGeovitenskapelig karrieredag 2024 UiB

Foto: Thomas H. Thuesen og Ada Augusta Mascolo

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Fortsett lesingen

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.