Praksis hos NGU

'GeoPraksis'
Apr 11, 2023
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Martin Døsen Borgen

Hei bloggen!

I uke 6 var Johannes og meg i praksis hos NGU i Trondheim. Her var vi i en uke og skal videre i to uker senere i vår.

NGU er en norsk statlig organisasjon som driver med kartlegging, forskning og formidling av geologisk informasjon i Norge. I NGU har de mye relevant geologisk informasjon for både oss studenter, eller om du er generelt interessert i å lære om geologien i Norge. Kartdataene til NGU er noe som er brukt mye av oss studenter og garantert av andre bedrifter i Norge for å finne informasjon om geologien i Norge.

Jeg ønsket geopraksis hos denne bedrifter, siden jeg er interessert i hva NGU gjør og er glad i formidling av informasjon. Helt siden jeg begynte å jobbe som lærer på siden av studie, har jeg fått en ny lidenskap for å lære bort. Dette er noe jeg så frem til i jobben hos NGU. Jeg var også nysgjerrig på byen Trondheim og få oppleve den litt, så det var en annen årsak som hellet meg i favør NGU.

Når det kommer til forventningene mine til geopraksis oppholdet, forventer jeg at det blir en del arbeid med GIS. Håper fortsatt og tror det kan bli varierte dager, med litt jobbing på pc, og forhåpentligvis diskutering med andre. Det jeg vil er å lære så mye som mulig om jobbfeltet og bli kjent med hvordan en slik jobbhverdag er.

Forventingene mine har så langt blitt innfridd, ettersom det ble en del jobbing med GIS, men også en god del formidling oppgaver, noe som jeg så frem til.

I min første arbeidsuke, startet vi med en formidlingsoppgave, hvor vi fikk beskjed om å svare på geologirelevante spørsmål som er blitt stilt inn til bedriften av forskjellige personer. Som for eksempel å forklare hvilke stein de har funnet. Neste del av oppholdet brukte vi på å lage videoer og forklaringer til hvordan alle kan enkelt gjøre ulike forsøk hjemme på bergarter for å finne ut hvilke stein de muligens har funnet. Dette er også forsøk de kan gjøre for å gjøre jobben vår lettere, ettersom det ikke alltid er like lett å identifisere bergarter bare ut fra et bilde. Siste del av uken ble brukt i GIS, hvor vi lå inn kartdata til berggrunns kartet til NGU.

Etter min førte uke i praksis fant jeg ut at jeg har mer geologi kompetanse enn jeg først trodde. Alle oppgavene vi holdt på med var overkommelige uten å få hjelp fra ansatte i bedriften.

Tvi tvi

Martin Borgen :)

Praksis hos NGU

Opphavsrett: NGU

Andre bloggartikler

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Brønnøy Kalk i Brønnøysund

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Bergen kommunes plan- og bygningsetat

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.