Praksis hos Folgefonnsenteret

'GeoPraksis'
Apr 11, 2023
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Jostein Hesthammer

Hei bloggen!

Jeg heter Jostein Hesthammer og går nå på siste året av bacheloren i geovitenskap ved Universitetet i Bergen.

Denne uken har jeg og Jon vært på Folgefonnsenteret i Rosendal. For dere lesere som ikke vet det, så er Folgefonnsenteret et informasjonssenter og et opplevelsessenter for besøkende som ønsker å lære mer om Folgefonna nasjonalpark og den omkringliggende regionen. Folgefonnsenteret tilbyr informasjon om natur- og kulturarv i regionen, inkludert informasjon om geologi, flora og fauna, samt historie og kultur i området. Senteret har også interaktive utstillinger, audiovisuelle presentasjoner og guidede turer som tar besøkende med på en opplevelsesreise gjennom regionen.

Grunnen til at jeg valgte å jobbe her i praksis-ukene, er at jeg først og fremst liker å formidle informasjon i tillegg til at jeg ønsket å lære mer om området siden jeg har hytte ikke altfor langt unna. Forventningene til arbeidsplassen var at de skulle gi oss oppgaver innenfor formidling, som de skrev i annonsen, og at jeg skulle få utfordre meg på å lage et undervisningsopplegg for elevene.

Den første arbeidsuken gikk med på å lage et undervisningsopplegg for besøkende skoleklasser. Meg og Jon lagde da en brosjyre med en tredelt quiz, hvor spørsmålene var knyttet til senteret og geologi. I tillegg til dette hadde hver av oss en post som skoleelevene kunne komme til. Min post gikk ut på at elevene skulle inndele steiner etter de tre forskjellige hovedtypene magmatisk, sedimentær og metamorf. Gjennom uken fikk vi besøk av en 6.klasse hvor vi fikk prøvd opplegget. Det gikk rimelig bra, men det var også vanskelig å få de til å holde fokus gjennom de 2 timene de var der. For å få de til å holde fokus dro jeg inn fakta om Minecraft, og da fikk jeg interessen deres.

Jeg tenker ikke veldig mye annerledes om min kompetanse for øyeblikket, da jeg ikke har fått utfordret meg skikkelig på den enda. Jeg tenker likevel at når vi skal lage et opplegg til geofagelever får vi et litt større fokus på faglig innhold. Jeg syntes likevel det var veldig gøy å introdusere de forskjellige steinene til elevene. Spesielt da noen av elevene ble veldig betatt av de store krystallene i granittene.

Gleder meg til neste gang!

Jostein

Praksis hos Folgefonnsenteret

Andre bloggartikler

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Brønnøy Kalk i Brønnøysund

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Bergen kommunes plan- og bygningsetat

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.