Praksis hos DOF Subsea

'GeoPraksis'
Apr 11, 2023
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Natalie Juliussen

Hei!

Jeg heter Natalie Juliussen, er 23 år gammel og studerer geologi ved Universitetet i Bergen. Dette semesteret har jeg emnet «Geopraksis» og skal derfor være på utplassering hos DOF Subsea. Målet med praksisen er at jeg skal få et innblikk i arbeidshverdagen til en geolog. Jeg har og et ønske om å lære hvilke programmer som brukes på arbeidsplassen, og hvordan verktøy brukes sammenlignet med det vi gjør på universitetet. Jeg håper og å møte mange kompetente fagfolk og knytte kontakter med de ansatte i bedriften.

DOF Subsea er et subsea-operatørselskap som leverer tjenester globalt for en bærekraftig utnyttelse av offshore energi og andre subsea-ressurser. Hovedkontoret deres finner sted på marineholmen i Bergen, hvor jeg og Nicole utførte vår første uke i praksis. Her har vi vært innom alle avdelingene og fått en innføring i hva de jobber med. Dette har gitt en god forståelse på hvordan avdelingene må samarbeide på tvers av hverandre for å kunne levere et godt produkt til kunden. Mye av datainnsamling og arbeid foregår offshore. Her brukes det forskjellige verktøy for datainnsamling som kan danne et bilde av havbunnen. Basert på dette kan det bestemmes hvor rørledninger skal nedlegges eller hvor det er best å plassere parker for havvind. DOF Subsea har og tatt del i Mareano-prosjektet med NGU for å kartlegge norsk havbunn.  

 

Den første uken ble vi kjent med DOF Subsea som bedrift og de ansatte. Vi hadde mange infomøter med avdelinger som: Survey/inspection, verksted, Engineering, ROV og GEOTech. Her traff vi mange engasjerte og flinke mennesker. Mellom møter hadde vi omvisninger på bygget og gikk innom forskjellige kontorer for å hilse på.  I tillegg til dette har vi fått delta i mange møter hvor forskjellige kontorer i regionen deltok, blant annet fra Aberdeen. Vi fikk og en liten introduksjon til noe av software programmene som blir brukt, men dette skal vi jobbe med i større grad de to siste ukene. Det er og verdt å nevne at bedriften sponset oss god lunsj, snacks (twist) og kaffe. Det ble mange besøk til twist-skålen i løpet av uken.

Den første uken har vært utrolig gøy. Jeg føler meg godt tatt imot, og har et inntrykk av at de ansatte hos DOF Subsea er imøtekommende, glade og engasjerte mennesker. Dette er en gjeng som tar seg tid til å høre på deg og er interesserte i geopraksis faget. De ville bidra til å gjøre uken så bra som mulig. Det har vært spennende, men samtidig utfordrende å møte alt fra dataprosseserere til konsernsjefen. Du får virkelig øvd deg på networking. Så gjennom den første uken ble forventningene mine til bedriften oppfylt. Jeg har blitt kjent med mange og fått vite mer om relevante digitale verktøy. Gleder meg allerede til neste besøk.

Praksis hos DOF Subsea

Andre bloggartikler

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Brønnøy Kalk i Brønnøysund

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Bergen kommunes plan- og bygningsetat

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.