Geopraksis ved Bergen kommunes plan- og bygningsetat

'GeoPraksis'
Apr 14, 2023
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Mathias Døske Bakken

Hei!

Mitt navn er Mathias og jeg går mitt siste semester på min bachelor i Geovitenskap, retninggeologi. Dette semesteret har jeg valgemnet Geopraksis hvor jeg har vært så heldig å blitt utplassert i praksis i Bergen kommunes plan- og bygningsetat. I dette blogginnlegget vil jeg snakke om hvilke forventninger jeg hadde til mitt praksis-opphold, hvordan/om de har innfridd, hvilke arbeidsoppgaver jeg ble satt til å gjøre, samt hva jeg tenker rundt min kompetanse, og hvordan jeg ønsker å bruke denne i neste praksisperiode.

 

I forkant avpraksisoppholdet hadde jeg forventninger til både sosial trivsel i tillegg til at det vi skulle arbeide med var interessant og relevant. Det sosiale har innfridd ved at man alltid blir møtt med et smil, og har hyggelige samtaler. Folk ønsker alltid å hjelpe om man spør om noe. Bordtennisbordet er også et fint sted å sosialisere seg, om man skulle trenge en pause fra jobbingen.

 

Arbeidsoppgaven vi ble gitt for den første uken av praksisoppholdet var å komme med en idé som kunne brukes til å lage et kart som kunne brukes for å nå kommunens klimamål. Vi kom etterhvert frem med en idé angående geotermisk energi som vi på fredagen skulle pitche foran en gruppe personer fra miljøetaten og etaten for landbruk. Dette var en spennende, og lærerik erfaring. Den faglige forventningen ble derforogså innfridd, selv om at vi ikke fikk jobbet så mye med GIS-analyser denne første uken.

 

Ut i fra de erfaringene jeg gjorde meg den første praksisuken, kan jeg se at min erfaring og kompetanse innen GIS er nyttig, og brukes til å løse forskjellige problemløsninger. Jeg ble inspirert av hvor mye som er mulig å gjøre, og oppgaver som kan løses med GIS. Dette er noe som gir motivasjon til å forbedre mine kunnskaper i programmet. Det er også noe av grunnen til at jeg ser fremtil den nye praksisperioden hvor jeg kan bruke GIS-programmet til å løse forskjelligeoppgaver.

Geopraksis ved Bergen kommunes plan- og bygningsetat

Andre bloggartikler

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Brønnøy Kalk i Brønnøysund

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Første arbeidsuke i GeoPraksis hos Norge Mining

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.