Første praksisuke hos Norce

'GeoPraksis'
Apr 11, 2023
By:
This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Skrevet av:
Kaspar Augland

Opprettshaver: NORCE

Mitt navn er Kaspar Augland, jeg er 22 år gammel og går tredje året på bachelor geovitenskap retning geofysikk ved Universitet i Bergen.

Gjennom GEOV298 har jeg vært så heldig og fått praksisplass hos NORCE. Dette er et selskap som holder på med forskning innenfor både helse, energi, klima, miljø, samfunn og teknologi. Det var særlig to grunner til at jeg ønsket meg denne praksisplassen. For det første så tenkte jeg det ville være interessant med et innblikk i utfordringer store selskaper møter ved utbyggingsprosjekter. For det andre ønsket jeg å lære mer om havvind. Havvind er jo også i «vinden» for tiden.

Forventingen mine før praksisuken var at vi ville ha hovedfokus på innsamling av geologiske data om steder der havvind kan utnyttes. Mer presist at vi skulle samle inn geologiske data fra den norske sokkelen. Jeg hadde også en liten forventing til litt programmering, når det var snakk om å lage en dataportal der all dataen vi hadde samlet inn skulle ligge.

Arbeidsoppgavene våre var å hente data fra ulike offentlige nettsider, linke denne dataen, for så å sette dette inn i et oversiktskart. Så det har vært mye data-mining av geologiske og meterologiske-data, men det var overraskende hvor mye det biologiske, juridiske og oseaniske-data måtte tas i betraktning i prosessen rundt en konsekvensutredning. Her var det viktig å være strukturert og vite om dataen du faktisk implementerte hadde noe for seg. Det er også viktig at man får med alle perspektivene når man holder på med et sånn prosjekt og at man ikke går glipp av et viktig element.

Jeg har derimot ikke så mye tidligere erfaring i hva som kreves når en offshore vindpark skal installeres. Veilederen vår hadde en spennende presentasjon om hvordan forskjellige vindmøller på havet trenger spesialiserte baser tilegnet havbunnsmiljøet. Så kunnskap om varierende havbunnsmiljø og dens effekt på vindmøller er noe jeg kunne tenket meg og lære mer om.

Første praksisuke hos Norce

Andre bloggartikler

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Brønnøy Kalk i Brønnøysund

'GeoPraksis'
This is some text inside of a div block.

Geopraksis ved Bergen kommunes plan- og bygningsetat

Stay in the Loop!
Join our mailing list for our newsletter.

Educational Resources

No items found.

Last ned filer

No items found.